Onze historie

Historie van Sieben gaat terug tot 1750
Een vleugje historie van SiebenTools, voorheen Sieben & Co Gereedschappen en Jacob Grothaus, aan de hand van enkele citaten uit de openingsspeech van het gebouw aan de Basisweg 61-A op 30 april 1966:

"Wie zich wil buigen over de wieg van het bedrijf, dient terug te gaan naar het jaar 1750 toen in het Duitse dorp Remscheid een zekere Jacob Grothaus begon met de productie van gereedschappen. Dat de kwaliteit van zijn producten en zijn koopmanschap leidden tot constant succes, blijkt wel uit het feit dat over de eerste anderhalve eeuw van het bedrijfsbestaan weinig bekend is. Er werd gewoon ‘tüchtig gearbeitet’ zonder daar veel ophef over te maken.


Voor ons wordt de geschiedenis pas weer interessant bij de oprichting van het filiaal in Amsterdam. Na de eerste wereldoorlog vinden wij het bedrijf van Jacob Grothaus gefusioneerd met dat van Sieben, onder directie van Carl Gustav Sieben, Karl Schürmann en Daniël Langerfeld.


Met een vooruitziende blik op de Euromarktgedachte besloten zij hun afzet gebied uit te breiden tot Nederland. Langerfeld ging eerst zelf. Later reisde Ernst Rautzenberg door Nederland. De verkoop steeg gestaag.

In 1921 werd een Nederlands filiaal opgericht. Op de Keizersgracht nummer 70 stond de wieg van de Nederlandse vestiging.
Deze locatie werd na ruim 6 jaar wegens ruimte gebrek ingewisseld voor een kantoor aan de Nieuwe Zijds Voorburgwal 32.

Met de komst van Camping Gaz werd ook deze locatie te klein. In 1966 werd een mooi nieuw pand gebouwd op het nieuwe industrieterrein Sloterdijk aan de Basisweg 61."

           

Vanaf 1997 behoort Camping Gaz niet meer tot de activiteiten van SiebenTools. De focus van onze internationale groothandel ligt vanaf 1997 volledig op gereedschappen van A-merken. In 2004 volgde de introductie van het private label 7Industries. Dit eigen merk bleek al snel een goede aanvulling op de A-merken te zijn.

Begin 2014 werd Sieben overgenomen door de huidige eigenaren. Met vernieuwde energie en elan is SiebenTools weer stevig op de kaart gezet. Er is geïnvesteerd in o.a. de uitbreiding van het verkoop- en marketingteam, uitbreiding van de verkoop binnendienst en in de introductie van onze nieuwe webshop. Al onze klanten worden door ons verkoopteam persoonlijk bezocht. Nederland is daartoe verdeeld in vier regio's. Wilt u weten wie uw contactpersoon is, stuur dan een e-mail naar verkoop@siebentools.nl


SiebenTools
Met een rijke historie en een uitdagende en innovatieve visie op de gereedschapsmarkt staan wij ook in 2017 voor u klaar.

Traditioneel sterk, blijvend innovatief!


Om deze website goed te laten functioneren maken we gebruik van cookies. Lees meer